България ще мери сили с Англия и Чехия в европейските квалификации, ясни са всички съперници на „лъвовете“

Днес в Дъблин бе изтеглен жребия за квалификациите за Евро 2020. Българският национален тим се падна в група „А“, където са още отборите на Англия, Чехия, Черна гора и Косово.

Тегленето на жребия стартира с отборите от 1-ва урна. Водач на група А бе изтеглен отбора на Англия, където попадна и националният тим на България, а европейските шампиони от Португалия попаднаха в група B. Холандия, Швейцария и Хърватия оглавиха съответно групи С, D и Е. При холандците бе изтеглен и тима на Германия, като двата отбора отново ще играят един срещу друг, след като бяха в една група в Лигата на Нациите.


Само днес Промо Код за Ефбет!

Ефбет Регистрация + 200 лева Бонус
Актуален в момента Промо код за Регистрация в Ефбет е:
Промо код: 1017
Регистрирай се в Ефбет с Промо кода от ТУК!


Испанският национален отбор пък попадна в група F, а Полша и Франция съответно в групи G и H. Белгия и Италия пък бяха изтеглени за водачи на групи I и J.

При изтеглянето на отборите от втора урна, Чехия попадна в група „А“ при Англия, а Украйна в група „В“ за съперник на Португалия. Дания се падна в група D с тима на Швейцария, а отборът на Уелс с Гарет Бейл в редиците си се падна при Хърватия в група Е. Националния тим на Швеция попадна в тежка група с Испания, докато Австрия бе пратена при Полша, а Исландия бе изтеглена в група Н при Франция.

Домакинът на Мондиал 2018 Русия бе изтеглен в група I като се падна при Белгия, а Босна и Херцеговина бе изтеглен при Италия в група J.

Мачовете в 11-те квалификационни групи ще се проведат в периода март – ноември 2019 година. За финалите ще се класират първите 2 тима във всяка група. Останалите 4 квоти за финалия турнир ще бъдат разиграни в плейофите на Лигата на нациите на УЕФА през месец март 2020 година.

News Reporter

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *