Квалификации за Евро 2020: Регламент и информация

В началото на 2019 година, няколко месеца след края на Мондиал 2018, ще стартират и квалификациите за Европейското първенство по футбол през 2020 година. Вижте какъв е регламента на квалификациите и най-важната информация относно квалификационната кампания за Евро 2020 за България.

На 2-ри Декември в Дъблин бе изтеглен жребия за квалификациите за Евро 2020. Българският национален тим се падна в група „А“, където са още отборите на Англия, Чехия, Черна гора и Косово.


Само днес Промо Код за Ефбет!


Ефбет Регистрация + 200 лева Бонус с Промо код1017

– Натиснете на жълтият Бутон по долу: Efbet Регистрация
   – Ще се отвори нов прозорец на уебсайта Ефбет. Най-горе в дясно ще видите регистрация, кликнете там и въведете всички лични данни, които са необходими във формата за регистрация.
– Не забравяйте, В полето Промоциолаен код въведете код: 1017

Актуален в момента Промо код за Регистрация е: 
Промо код: 1017

*** Ако се регистрирате с промо кода: 1017, Ефбет ще раздаде на всеки нов клиент до 200 лева бонус след първия депозит. Като бонус, ако сте се регистрирал с промо кода, то Ефбет много често ще Ви дава безплатни залози и най-различни бонус оферти.


Както е известно Евро 2020 ще се проведе в 12 различни европейски градове. Така няма да имаме домакин на турнира, който да се класира директно на финалите. Предвид факта, че нито една страна домакин няма сигурно участие на европейското първенство, всички 55 национални отбора на УЕФА, включително 12-те национални отбори, в чиито държави трябва да се състоят мачове от Европейското първенство по футбол през 2020 година, трябва да се състезават в квалификациите за 24-те места във финалния турнир. Предвид факта, че градовете-домакини бяха избрани от УЕФА през септември 2014 г., преди да се проведат квалификациите за Евро 2020, е възможно националните отбори от градовете-домакини да не успеят да се класират за финалния турнир. Жребият за квалификациите на Евро 2020 ще се проведе на 2 декември 2018 година в Дъблин.

Двубоите от квалификациите е планирано да започнат през март 2019 г., вместо незабавно през септември 2018 г. след Мондиал 2018 г. и трябва да завършат до края на месец ноември 2019 г. Форматът остава до голяма степен еднакъв, въпреки че този път само 20 от 24-те места за европейските финали ще бъдат раздадени в основните квалификации, оставяйки още четири места, които трябва да бъдат спечелени от новия турнир на УЕФА – Лигата на Нациите. След приемането на Косово в УЕФА през май 2016 г. беше обявено, че 55-те членове ще бъдат разпределени в десет групи (пет групи от пет отбора и пет групи от шест отбора, четирите държави участници от Лигата на Нациите ще бъдат пратени в групите от по пет отбора), като се класират първите два отбора във всяка група. Квалификациите се планират да се играят по два мача през месеците март, юни, септември, октомври и ноември през 2019 г.

Новият турнир на УЕФА Лигата на Нациите ще бъде свързана с европейските квалификации като той което ще даде възможност на четири отбора да се класират за Евро 2020. Държавите в групите ще се изправят помежду си на разменни домакинства, а първите в класирането ще завоюват промоция за по-горната дивизия, докато последните изпадат в долната дивизия. Също така завършилите държави на челни места от всяка дивизия ще имат възможност за класиране на Европейско първенство по футбол, като за целта победителите в четирите дивизии трябва да участват в плейофи.

News Reporter

1 thought on “Квалификации за Евро 2020: Регламент и информация

  1. Тъй като първите места от групите на ЛН освобождават място за плейофите при класиране на Европейско от квалификациите, то плейофите на ЛН ще се играят след ноември 2019.
    И тъй като БГ отбор е най-добър втори , вероятността да получи втори шанс там е много голяма поради доброто си представяне в ЛН.
    ЛН ни даде също по-благоприятната трета урна за квалификациите.
    Браво на националите. Това е пътят. Сърце и себераздаване!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *